Lliçà de Vall es prepara per celebrar les Festes, amb el Fira't per Nadal com a plat principal

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 14:39

Aquest divendres dia 3 es posarà en marxa l'enllumenat nadalenc, que ens acompanyarà fins a principis de gener

S'acosten les festes de Nadal i Lliçà de Vall es prepara per celebrar-les. Les regidories de festes, cultura, promoció local, educació i joventut han estat treballant en un programa d'actes que s'estendrà des del dia 11 de desembre fins el 5 de gener, i que farà les delícies de petites i grans.

Fira't per Nadal

L'esdeveniment que encetarà la programació d'actes serà el ja tradicional Fira't per Nadal. El mercat de Nadal de Lliçà de Vall tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre a la Plaça de la Vila, i comptarà amb la presència de comerços, serveis i productors locals, entitats del poble, mercat dels capricis, artesania i articles de Nadal. A més a més, s'hi faran activitats infantils (bola gegant de Nadal, carrusel ecològic, l'Hora del Conte...), ballada dels gegants i els capgrossos, un concert de jazz o una mostra gastronòmica on hi participaran diversos restauradors del poble.

Durant la setmana prèvia a Nadal...

La setmana següent, els actes començaran amb un concert de l'alumnat de l'Escola de Música La Vall del Tenes a El Kaliu, i dissabte un altre concert, en aquest cas de la mà del Cor de la Vall, sota el títol "Celebrem la vida", que tindrà lloc a la sala d'actes de l'IES El Vern. El dimecres 22, la regidoria de joventut organitza un sopar de Nadal jove i un bingo musical a El Kaliu obert a tot el jovent del municipi. I durant el dia 24, tota la canalla de Lliçà de Vall podrà acostar-se a la Plaça de la Vila a fer cagar el Tió amb l'Esplai GEP, entre les 11 i les 13h. 

Solidaritat nadalenca

Passat Nadal, el dia 28, el Banc de Sang organitza una donació de sang i plasma per omplir totes les bosses que calen per aquest Nadal. Es pot demanar cita prèvia en aquest enllaç

Els Reis s'instal·len a Lliçà de Vall 

Ja entrats al 2022, podrem gaudir d'una de les novetats del programa d'enguany. Els dies 3 i 4 de gener, Ses Majestats els Reis d'Orient s'instal·laran als jardins de Can Coll en el seu Campament Reial per tal que tots els infants de Lliçà de Vall puguin visitar l'espai on els Reis arribaran la nit del dia 5. Per fer-ho, caldrà demanar cita prèvia abans del 22 de desembre als següents telèfons: 616 164 792 · 671 497 037 · 938 439 000 - educació. L'horari per fer les reserves serà de 9 a 15h, i per motius d'aforament només podran visitar-lo els infants empadronats a Lliçà de Vall. Durant aquests dos dies, mentre es faci el Campament Reial a Can Coll, la canalla podrà passar per El Kaliu a fer un fanalet de Nadal per rebre a Ses Majestats a la cavalcada.

Els Reis ja són aquí!

El dia 5 de gener, la màgia dels Reis començarà a les 17.30h amb una Cavalcada que sortirà des de l'Escola Els Vinyals i arribarà fins la Plaça de la Vila, tot circulant pels carrers Ebre, Montsià, Garrotxa, Cerdanya i l'Avinguda Montserrat. Un cop arribats a la Plaça de la Vila, Ses Majestats pujaran al balcó acompanyats de les autoritats per saludar a tot el poble de Lliçà de Vall. Després, s'organitzaran cues per pujar a l'escenari a fer entrega de les cartes. Com és de costum, els Reis faran entrega d'un regal als infants que vagin a entregar la carta. Caldrà que prèviament les famílies hagin adquirit els tiquets per aquests infants, per lo qual caldrà adreçar-se a l'Ajuntament o Can Magarola fins el dia 30. El regal serà gratuït pels infants empadronats a Lliçà, de 0 a 10 anys, i costarà 5€ pels qui no estiguin empadronats, també de 0 a 10 anys.

Acabada l'entrega de cartes, els patges de Ses Majestats començaran la nit màgica, i repartiran regals a aquelles llars que ho hagin sol·licitat. És una activitat per a infants de 0 a 10 anys. Si voleu que els patges us visitin durant la nit de Reis, heu d’omplir amb les vostres dades aquest formulari abans del 15 de desembre. Fet això us arribarà un correu electrònic de confirmació conforme els patges reials passaran per casa vostra la nit de Reis! Per a què els patges puguin repartir màgia i il·lusió, heu de portar un regal embolicat (de poc valor i no massa voluminós, mides aproximades del paquet 30x30x20 cm) al Centre Cívic Can Magarola abans del 17 de desembre. La màgia començarà la nit de Reis a partir de les 21h i no podem concretar a quina hora passaran
per casa vostra, ja que això dependrà de les rutes que facin els patges i de la quantitat de regals que hagin de portar.

Finalment, us recordem que des del dia 11 de desembre i fins el mateix 5 de gener, podreu dipositar les vostres cartes dirigides a Ses Majestats els Reis de l'Orient a la porta de l'Ajuntament, on hi trobareu la Bústia Reial

Darrera actualització: 02.12.2021 | 11:54