Lliçà de Vall entra en Emergència 1 per sequera

Dijous, 1 de febrer de 2024 a les 13:53

Les restriccions s'endureixen ja que l'estat de sequera no es reverteix

L'Agència Catalana de l'Aigua ha decretat la fase d'Emergència 1 per sequera a l’àrea de Barcelona, al sistema Ter-Llobregat, del qual en forma part Lliçà de Vall. A finals de novembre ja vam entrar a l'estat de preemergència, i l’estat dels embassaments no ha millorat en els darrers mesos. 

En aquesta fase d'emergència es redueix en els volums d'aigua que entraran als dipòsits municipals a 200 litres per habitant i dia, els quals tenen en compte el consum propi, les activitats econòmiques i les comercials i l'ús públic.

Restriccions i prohibicions

 • PISCINES
  • Està prohibit l’ompliment total o parcial de tot tipus de piscines.
 • REG DE JARDINS I ZONES VERDES, PÚBLICS I PRIVATS
  • Q​​​​​​ueda prohibit l’ús d’aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant de caràcter públic com privat.
 • NETEJA DE VEHICLES
  • Es prohibeix la neteja de qualsevol tipus de vehicle excepte que la neteja es realitzi en establiments comercials de neteja de vehicles amb recirculació d’aigua.
 • NETEJA DE CARRERS I MOBILIARI URBÀ
  • Es prohibeix la neteja amb aigua potable de carrers, clavegueram, paviments, façanes i similars, ja siguin públics o particulars excepte si la neteja és resultat d’un accident o d’un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la  seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d’aigua indispensable. Es pot utilitzar aigua regenerada o aigua freàtica.
  • Es permet la neteja d’aparadors i finestres amb galleda i esponja.

Els litres per habitant i dia

L'ACA fixa les dotacions d'aigua en alta per municipi, és a dir, l'aigua que té disponible el municipi per distribuir als seus habitants, serveis, empreses, etc. En aquesta fase s'ha situat en 200 litres per habitant i dia.

Aquesta dotació és la mitjana per municipi i que preveu tant els consums domèstics com la resta d'usos que un municipi utilitza per altres finalitats i, fins i tot, les pèrdues en la xarxa. Pel que fa al consum d'aigua per ciutadà, es recomana un consum de 100 litres per habitant i dia.

Quanta aigua gastem a casa?

CONSUM LITRES
Rentar mans 2-8
Rentar dents 2-12
Banyera 200-300
Dutxa 30-80
Rentadora 60-90
Rentavaixelles 18-30
Rentar plats a mà 15-30
Cisterna del vàter 6-10
Cuinar i beure 10 l/dia
Netejar la casa 10 l/dia
Rentar cotxe 400
Regar 100 m2 de jardí 400

Font: Agència Catalana de l'Aigua

Darrera actualització: 02.02.2024 | 10:19