Tret de sortida a la darrera fase de restauració de les cobertes de la masia i la torre de Can Coll

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 13:50

Les obres, que han començat aquesta setmana, tenen un termini de cinc mesos

La torre de Can Coll llueix, des d'aquesta setmana, unes bastides que l'envolten pels quatre costats. Són el primer pas de l'obra de restauració de les cobertes de l'edifici que està duent a terme l'Ajuntament de Lliçà de Vall. En una primera fase, executada durant l'any 2020, es va arranjar la coberta de la part més antiga de la masia, datada entre el segle XII al segle XVI. Ara, amb aquesta segona i tercera fase, es restauraran la coberta de la masia del segle XVIII i la coberta de la torre.

El projecte de l'obra, realitzat per l'estudi Feu i Godoy Arquitectes SLP i dirigit per la Diputació de Barcelona, ha estat adjudicat a l'empresa Vesta Rehabilitación SL per un import de 278.288,76 € (IVA inclòs), que es finança a través de subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona. Concretament, 32.744 € són de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat i 271.140,89 € vénen del Programa General d'Inversions i d'una segona subvenció nominativa de la Diputació. Amb aquestes subvencions també es costejarà la direcció de l'obra.

Les obres tindran una durada de cinc mesos aproximadament, i es basaran en la substitució de bigues malmeses, l'aïllament tèrmic i la recol·locació posterior de les rajoles superiors, conservant-ne les originals i substituint, només, les malmeses.

Darrera actualització: 10.11.2021 | 13:54