S'inicia la 5a fase d'obertura de franges de protecció forestal

Dijous, 9 de maig de 2024 a les 13:23

Els treballs han començat aquesta setmana

 

Aquesta setmana ha començat la 5a fase d'obertura de franges de protecció forestal. Els treballs es duran a terme al barri de Can Vilardebò.

Com en les anteriors ocasions, consistiran en treballs de tala i poda d'arbres per tal d'establir les franges de protecció contra incendis

Aquestes franges estableixen un perímetre de protecció de 25 metres que, en cas d'incendi forestal, protegiran els habitatges de les urbanitzacions. Les actuacions s'estan fent seguint el pla executiu de franges de protecció de Lliçà de Vall, i també allò estipulat per la Llei 5/2003, de 22 d'abril, i el Decret 123/2005, de 14 de juny. 

S'espera que els treballs finalitzin tinguin un termini de tres mesos.

L'any 2020 es va iniciar el projecte de franges amb l'obertura realitzada a la urbanització Can Prat. L’any 2021 es va executar la segona fase a Can Salgot i La Miranda; i el 2022, la tercera a Ca L’Estapé, Rocavert i un tram de Can Vilardebò. L'any passat, el 2023, es van obrir les franges dels barris de Sant Moritz, Sot dels Nostris i alguns trams del Mirador – Mas Gordi.

Podeu consultar més informació en aquest document del Servei de Prevenció d'Incendis Forestals del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 09.05.2024 | 13:29