Mor Carles Pujol i Pedrals, regidor de l'Ajuntament de Lliçà de Vall entre el 1983 i el 2007

Dimecres, 24 de gener de 2024 a les 14:35

La cerimònia de comiat ha estat el 24 de gener a la parròquia de Lliçà de Vall

Carles Pujol i Pedrals va morir el dilluns 22 de gener de 2024 a l'edat de 71 anys. Va ser regidor de Lliçà de Vall per Convergència i Unió entre els anys 1983 i 2007.

Nascut l'any 1952 a Santa Maria d'Oló i veí de Lliçà de Vall des del 1975, Pujol va estar molt vinculat al consistori, on va ser regidor durant 24 anys. Va crear la primera regidoria de Medi Ambient de Catalunya, de la qual en va ser regidor, a més de dur les carteres d'Activitats, Sanitat i Serveis Municipals.

Arrel del greu incendi de l’empresa BPQ, que va alertar de la perillositat per a la salut de la població per la instal·lació d’algunes indústries en el municipi, en Carles Pujol va veure la necessitat de la creació del Programa Ambiental del Municipi (PROAM). Com a Director del PROAM va establir un Pla de Treball per fer seguiment i control exhaustiu de les activitats industrials, protegir el medi ambient i millora de la qualitat de vida del municipi.

Partint de la seva formació sanitària -era diplomat en Infermeria-  va promoure la creació del primer CAP l’any 1995 en unes noves instal·lacions a la planta baixa de la nova Casa de la Vila, així com la construcció, l'any 2005, del nou edifici destinat a Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Lliçà de Vall.

L’abril de 2012 publica, juntament amb Marta Abelló, la novel·la “La força d’un ideal”, basada amb els fets reals de l’incendi d’una indústria química en un poble imaginari que té un regidor de Medi Ambient anomenat Carles Pujol, el qual s’enfronta a una crisi medi ambiental i a la lluita amb els poders econòmics.

Des del 2007 fina a la seva jubilació forma part de l’equip de medi ambient de Laboratorios INIBSA (Lliçà de Vall).

Carles Pujol i Pedrals va ser membre fundador del Centre d’Estudis i Recerca de Lliçà de Vall, entitat amb la qual, juntament amb l’Imma Pinyol Font, la seva esposa i companya de vida, ha participat en diferents projectes com “Joves d’ahir, avis d’avui” (entrevistes realitzades per l’alumnat de l’IES El Vern a gent gran de Lliçà de Vall, acompanyats d’un membre del CER), col·laborar amb l’estand de llibres de l’Arxiu Municipal per la celebració de Sant Jordi, etc. Ambdós van iniciar, sota el paraigües del CER, el projecte d’estudi “Repercussions sobre les malalties relacionades amb la contaminació atmosfèrica des de la implementació del PROAM”, que en Carles no ha pogut finalitzar.

Des de l'Ajuntament de Lliçà de Vall lamentem la seva pèrdua i transmetem el nostre condol a familiars, amics i coneguts d'en Carles.
 

Darrera actualització: 26.01.2024 | 13:52