Lliçà de Vall renova els contenidors de recollida selectiva de residus

Dimecres, 1 de setembre de 2021 a les 13:14

Aquest mes de setembre s’iniciaran els canvis, que tindran un baix impacte per al veïnat

Canvis en els contenidors del sistema de recollida selectiva de residus a Lliçà de Vall. A partir del mes de setembre, els antics contenidors metàl·lics se substituiran per uns més moderns, de càrrega lateral. Entre les millores que oferirà aquest nou servei hi ha l’increment en la freqüència de recollida i una millor imatge dels carrers de Lliçà. L’afectació per al veïnat serà mínima, ja que només alguns contenidors es canviaran d’ubicació per tal de facilitar-ne el buidatge, que sempre s’ha de fer per la part dreta dels camions. La recollida de les fraccions d’orgànica i resta seguiran fent-se porta a porta amb el mateix horari.

A partir de la setmana vinent començarà la substitució dels contenidors actuals pels nous. A més a més, un equip d’educadors ambientals passarà casa per casa del nostre municipi per fer entrega d’unes bosses de recollida selectiva, així com per lliurar un díptic informatiu. Les tasques les durà a terme el Consorci de Residus del Vallès Oriental, qui fa l’explotació del servei.

L’Ajuntament de Lliçà de Vall fa una crida a evitar els abocaments de residus voluminosos o indeguts en els punts de recollida. Es recorda a tota la població que per a aquests casos es pot fer ús de la deixalleria municipal o del servei gratuït de recollida de voluminosos que ofereix l’Ajuntament.

L’any 2020 Lliçà de Vall va reciclar un 79,02% dels residus, mentre que l’altre 20,98% va anar a parar al contenidor de la resta, xifres molt per sobre de la mitjana de Catalunya, que se situa només a un 45,9% de reciclatge. Amb el confinament provocat per la Covid-19, i pel fet que moltes persones han fet més vida a les seves llars, els residus recollits a Lliçà de Vall han patit un augment de gairebé un 14%, passant de 499 kg per habitant del 2019 a 569kg l’any 2020. En aquest sentit, l’Ajuntament vol recordar que el primer pas per a un millor reciclatge passa per la reducció de la generació dels propis residus.

Darrera actualització: 01.09.2021 | 13:19