Lliçà de Vall presenta el programa de la Festa Major 2022

Divendres, 17 de juny de 2022 a les 13:47

Més d’una trentena d’actes conformen la programació, que s’estendrà principalment de l’1 al 4 de juliol


Lliçà de Vall es retroba amb la primera Festa Major amb normalitat després de la pandèmia, que va obligar a suspendre l’edició del 2020 i a adaptar-ne la del 2021. Des del dia 1 fins al dia 4 de juliol, més d’una trentena d’actes ompliran places i espais del municipi per fer gaudir petits i grans.

El tret de sortida el farà el Corre Tapes, que es farà la tarda del dijous 30 de juny per tal d’escalfar motors. Diversos restauradors del poble participen en aquesta acció organitzada per Batukamelotó i la Penya Gansa.

Comencem la Festa Major

Divendres, el tret de sortida de la festa serà a les 19h a la Plaça de la Vila, on s’inaugurarà l’edició d’enguany i les colles faran el seu ball de presentació. Seguidament, tindrà lloc la primera de les proves per a les colles. La música s’obrirà lloc a la Plaça amb el concert de Remember Fest i després amb el reconegut músic vallesà Joan Garriga i el seu inseparable Mariatxi Galàctic. Mentre, l’espai de Can Coll acollirà el concert de Tina & Joe i les seves versions de jazz. La cloenda la posaran les colles amb la seva selecció de DJs.

Un dissabte intens

La matinal de dissabte la presidirà el tobogan gegant d’aigua que s’instal·larà, com l’any passat, al carrer Garrotxa, entre l’escola Les Llisses i l’Ajuntament. Més de 100 metres de recorregut per refrescar a tothom. A la 1 del migdia les colles faran una altra prova. Mentrestant, la capella de Can Coll obrirà les seves portes per a totes aquelles persones que la vulguin visitar i conèixer de més a prop les pintures de Maties Palau Ferré. Per assistir-hi caldrà inscriure’s prèviament trucant a Can Magarola.

A la tarda, els jardins de Can Coll seran escenari de circ Los Barlou, un espectacle familiar on els malabars, la màgia, els monocicles i els equilibris desequilibrats, plens d'humor i acció, són els ingredients principals d'aquest espectacle de teatre. Tot seguit, els Gegants de Lliçà de Vall oferiran la seva ballada tot acompanyats de La Grossa, que visitarà Lliçà durant aquella tarda.

Al vespre, l’Orquestra Venus oferirà el seu concert a les 20h i més tard, a les 23h, el ja tradicional ball de Festa Major. Mentrestant, a les 22h, la Colla de Diables farà espetegar el seu correfoc al Passeig de l’Església. La nit musical seguirà amb Jartbreikers a Can Coll. A la Plaça, Zàpping Catalonia i els DJs de les colles seran els encarregats d’animar la nit. I a les 6 de la matinada, les colles despertaran el poble per començar el diumenge ben d’hora.

Sprint final

Can Coll serà l’escenari dels actes del matí de diumenge amb les ja tradicionals simultànies d’escacs, el recital dels amics de la poesia i el concert-vermut de la Coral. A la tarda, Lali Begood oferirà el seu espectacle familiar “El Jardí Secret”, també a Can Coll.

Els actes del vespre començaran a les 21h amb un reconeixement al mèrit esportiu de dos equips del Club de Futbol Lliçà de Vall i els esportistes Joel Codina i Hugo Cuesta, pels títols aconseguits aquesta temporada. Seguidament, en Peyu oferirà el seu espectacle “L’home orquestra”, un espectacle humorístic del comediant osonenc. La música de la nit arribarà de la mà de grups kilòmetre 0: Unbranded, EPO i T-Nue posaran les notes musicals, que acabaran, finalment, amb els DJs de les colles.

El comiat

Dilluns arriba la recta final de la Festa Major. A les 19h, una activitat familiar de construcció de cabanes serà el precedent de la tradicional Truitada Popular, on tothom és convidat a dur una truita feta de casa i compartir una bona estona tot sopant. Mentrestant, les colles realitzaran la seva darrera prova abans del lliurament de premis, que serà a les 21.30h. A les 22h, el DJ Quique Tejada actuarà a la Plaça de la Vila, mentre que el grup Peix Fregit oferirà una cantada d’havaneres a Can Coll. Finalment els ja tradicionals focs artificials tancaran els actes de la Festa Major 2022.

Els espais de la Festa Major

La Festa Major d’enguany es desenvoluparà entre la Plaça de la Vila i els jardins de Can Coll. A més a més, a la Plaça 1 d’octubre (aparcament de l’Ajuntament) s’hi instal·laran diverses foodtrucks que complementaran l’oferta gastronòmica feta pels restaurants i bars del poble.

 

Adjunt a aquesta notícia hi trobareu la versió en PDF del programa de Festa Major. L’Ajuntament ha habilitat un espai específic al web municipal on consultar tota la informació de la Festa Major i les possibles modificacions del programa que es puguin produir.

 

La guanyadora del concurs de cartells de Festa Major va ser l'Anna Turull Guerrero, amb l'obra Pólvora sota el pseudònim Ucraïna.

Darrera actualització: 21.06.2022 | 14:32