Lliçà de Vall estrena un servei de transport urbà el pròxim 28 de novembre

Divendres, 18 de novembre de 2022 a les 12:54

Dues línies de bus reforçades amb un servei de transport a demanda (TAD) donaran cobertura a tot el municipi

L’Ajuntament de Lliçà de Vall posa en marxa un nou servei de transport urbà per a millorar la connectivitat i la mobilitat del municipi. El servei entrarà en funcionament el dilluns 28 de novembre al matí.

El transport urbà de Lliçà de Vall estarà composat per dues línies de bus i un servei de transport a demanda (TAD). Per una banda, la línia 1 del bus cobrirà els barris de Can Salgot, Can Prat, la Miranda i Cantallops. D’altra banda, la línia 2 recorrerà Ca l’Estapé, Can Vilardebò i el Mas Gordi. Totes dues línies finalitzaran al centre urbà. El servei de bus tindrà tres expedicions diàries, coincidint amb les entrades i sortides de les escoles i l’Institut, i està enfocat a l’alumnat dels centres educatius, tot i que el servei estarà a disposició de totes les persones que desitgin utilitzar-lo. El bus funcionarà de dilluns a divendres en dies lectius (els festius i vacances escolars el servei no circularà).

Per reforçar el bus, l’Ajuntament posa en marxa també un servei de transport a demanda (TAD) de la mà de l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). Aquest TAD servirà per desplaçar-se des de qualsevol punt del municipi fins a una de les quatre parades fixes del servei:

  1. Zona Ajuntament, CAP, Casal Gent Gran, Pavelló – Parada Taxi Ajuntament
  2. Zona El Kaliu, parada del bus interurbà – Carretera C-155
  3. Zona comercial, bancs, Correus, Biblioteca – Avinguda Montserrat
  4. Zona supermercat – Avinguda Catalunya.

Per demanar el servei podreu fer-ho a través de l’app Flexitransport (reserva mínim 2 hores abans) o bé trucant al 900 69 65 66 (mínim 24 hores abans, i sempre en dies feiners de 8 a 16 h per a noves reserves o de 8 a 19h per cancel·lar-les ).

Preus dels serveis

Pel què fa al servei de bus, els preus són els mateixos que a l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità):

  • Bitllet senzill: 2,40
  • Títols ATM: Tots són vàlids (T-Casual, T-Usual, etc.). Es poden adquirir a l’estanc i als punts de venda ATM.

Destaquem la T-16, un títol gratuït per a joves de 4 a 16 anys que es pot tramitar a www.t-16.cat i amb el qual podran fer ús il·limitat del bus de franc.

  • Títols Sagalés. S1, S2 i S3: Són abonaments de 10 viatges que no admeten transbord amb altres serveis. Es poden adquirir a l’estanc.

D’altra banda, pel què fa al servei del transport a la demanda (TAD) el preu del recorregut és de 2 € per trajecte.

Posada en funcionament

El servei començarà el dilluns 28 de novembre del 2022

 

Ampliació d'informació:

  • Adjunt a la notícia podreu trobar el full d'autorització per a menors per a utilitzar el Transport a Demanda (TAD). Cal que l'ompliu i l'entregueu a l'OAC de l'Ajuntament.
  • El servei de reserves telefòniques del TAD funcionarà de 9 a 14 h. 
Darrera actualització: 06.07.2023 | 10:00