Lliçà de Vall celebrarà Sant Jordi amb un programa farcit d'activitats culturals

Dimarts, 18 d'abril de 2023 a les 13:27

Aquest any el festival "Contes per a tothom", amb la narració oral com a protagonista, serà el protagonista de la festa

Arriba Sant Jordi i des de l'Ajuntament de Lliçà de Vall s'han programat tot d'activitats per celebrar-ho com cal. Prepareu les vostres agendes per no perdre-us cap acte.

Presentacions de llibres

El programa d'actes comença amb les presentacions de llibres d'autors i autores locals, que s'iniciaran dilluns i s'allargaran fins dijous. La primera presentació serà de les guies de botànica i d'ocells que s'han incorporat recentment a les Voltes a Lliçà de Vall. Els seus autors, Marià Pou, David Mestres i Jordi Carbó, ens explicaran en profunditat el contingut d'aquestes guies. Dimarts serà el torn d'Imma Olivé Roig, que presentarà el llibre Arrelar l'ànima al cor d'una papallona. Finalment, Josep Serra Busquets tancarà aquestes presentacions el dijous 20 amb l'obra autobiogràfica ¿Te importa que me siente?. La presentació del llibre Lliçà de Vall, 100 anys de futbol (1923-2023) ha quedat posposada per a una altra data.

Festival de narració oral "Contes per a tothom"

Aquest 2023 el festival de narració oral de Lliçà de Vall anomenat "Contes per a tothom" tindrà el protagonisme de la festa de Sant Jordi. Durant els dies 21, 22 i 23 d'abril, Lliçà de Vall serà escenari de narracions, conta-contes i històries explicades en veu alta. L'alumnat de les escoles de primària i l'institut seran els primers en rebre aquestes sessions durant la matinal del divendres. A la tarda, la primera sessió oberta a tot el públic es farà al Casal de la Gent Gran, a les 16 hores, amb el narrador Rubén Martínez Santana i el conte Cuenterías. El mateix divendres a la nit, el teatre de la Biblioteca acollirà la Gran gala de la paraula, un espectacle que comptarà amb les narracions d'Albert Estengre, Judith Navarro Royo, Rubén Martínez Santana i Violeta Antó. A més a més, com a convidada especial hi haurà la narradora belga Rebecca Lemaire. 

Dissabte, doble ració. Al matí, a Can Coll, hi haurà una sessió de contes per a tots els públics amb Alicia Molina, que narrarà Les paraules viatgeres. Al vespre, El Kaliu serà escenari del sopar literari dels Contes per a tothom, on es farà una sessió més agosarada, dedicada a un públic adult, on Albert Estengre i Rubén Martínez Santana ens oferiran la narració Sin venir a cuento

Finalment, diumenge 23, coincidint amb els actes de la Diada de Sant Jordi, a la plaça de la Vila hi haurà doblet d'activitats: a les 10.30 h una sessió de contes familiars amb Santi Rovira i a les 12 h el taller creatiu Dibuixem els contes. Per acabar, a les 12.30 h, es farà la cloenda amb tots els narradors i narradores participants en el festival.

Fet a Mans

El dissabte 22, durant tot el dia, els jardins de Can Coll acolliran per segona vegada el festival Fet a Mans. Està dirigit a aquelles persones que vulguin viure una experiència creativa en primera mà. Hi trobarem materials per crear i propostes que fomenten la creativitat, la curiositat i el joc. L'acte està destinat al públic familiar i a totes les persones curioses. El Fet a Mans persegueix l'objectiu de fomentar l'interès per les coses fetes a mà, donar a conèixer tècniques i materials creatius tot oferint un espai on participar activament, així com fomentar la idea del "fes-ho tu mateix" o també conegut com a "do it yourself". A les 18 h, la colla gegantera farà la plantada i la ballada de gegants.

La Diada

Durant el diumenge 23, la Plaça de la Vila s'omplirà de parades de llibres, roses i entitats del nostre poble per tal de celebrar com cal la Diada de Sant Jordi. Veniu a fer-hi un tomb i a tafanejar entre els títols més nous del moment.

Homenatge a la gent gran

Finalment, els actes de Sant Jordi acabaran el dia 23 al migdia amb el 44è Homenatge a la Gent Gran de Lliçà de Vall.

Darrera actualització: 18.04.2023 | 13:28