Lliçà de Vall celebra la Setmana Internacional dels Arxius

Dimecres, 9 de juny de 2021 a les 14:20

Entrevistes, activitats, donacions i visites són les propostes per commemorar aquesta setmana.

Avui, dia 9 de juny, és el Dia Internacional dels Arxius. Durant aquesta setmana, l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Lliçà de Vall ha organitzat tot un seguit d'activitats per celebrar-ne la Setmana Internacional, promoguda pel Consell Internacional dels Arxius.

En temps de COVID-19, en un moment que s’inicia la davallada dels contagis i de les morts a causa de la pandèmia, com l’any passat, volem donar a la ciutadania que utilitza els arxius, així com als professionals del món arxivístic que es troben al davant del repte d’un canvi cultural amb la implantació de l’administració electrònica, el protagonisme que es mereixen perquè són els fonaments dels arxius.

Durant aquesta setmana podreu escoltar les quatre entrevistes que ha realitzat Ràdio Kaliu a diverses persones relacionades amb el món dels arxius. Concretament són:

  • Núria Carreras Font: nascuda i resident a Lliçà de Vall, és arxivera del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, professora del Curs d’Especialització en Arxius i Drets Humans, Gènere i Diversitat a la Universitat Autònoma de Barcelona i presidenta de l’associació Arxivers sense Fronteres.
  • Àlex Cea Navarro: resident a Lliçà de Vall des de l’any 2000, és el president de l’associació CER (Centre d’Estudis i Recerca) Licano Subteriore, o més col·loquialment CER Lliçà de Vall.
  • Maria Ramon Arimon: nascuda a Lliçà de Vall, pubilla de Can Rabassola, actualment jubilada, és membre de la junta del CER (Centre d’Estudis i Recerca) Licano Subteriore, col·loquialment CER Lliçà de Vall
  • Ricart Querol Torres: resident a Lliçà de Vall, membre de la Junta directiva del CER (Centre d’Estudis i Recerca) Licano Subteriore, col·loquialment CER Lliçà de Vall.

Durant aquesta setmana també s'han realitzat activitats amb l'alumnat de l'Institut El Vern per tal d'apropar l'arxiu al jovent i que coneguin les funcions que desenvolupa un/a arxiver/a. La celebració conclourà divendres 11 amb un donatiu per part del Club de Futbol Lliçà de Vall a l'Arxiu Municipal.

L'Arxiu de Lliçà de Vall és a la Casa de la Vila des del 14 de juny de 1997.

Darrera actualització: 09.06.2021 | 14:36