Lliçà de Vall celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 12:30

El plat fort, dissabte al mercat amb els alumnes de 4t del Vern

L’Ajuntament de Lliçà de Vall s’adhereix un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que té com a objectiu organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. La 13 edició té lloc aquesta setmana, del 20 al 28 de novembre de 2021, i el dia temàtic posa el focus en el binomi "comunitat circular, comunitat sostenible, treballem plegats per un planeta residus zero!".

Durant aquesta setmana, i com cada any, es farà l’entrega dels Boc'n’Rolls als alumnes de 1r d'ESO de l'Institut El Vern. També tindran un paper molt actiu els alumnes de 4rt curs d’aquest centre, ja que dins els programa Servei Comunitari, 19 alumnes dinamitzaran el Punt d’Informació Municipal el dissabte 27 de novembre a la Plaça de la Vila. Els alumnes es transformaran en Educadors Ambientals i informaran a la ciutadania sobre la importància de fer prevenció de residus, realitzaran enquestes i obsequiaran a aquells participants amb material per a la prevenció o reciclatge dels residus.

Conjuntament amb el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, i durant tota aquesta setmana es promouen dues activitats:

Jo RNova, i Tu?, programa de reutilització social a les deixalleries del Consorci (que és vigent durant tot l’any), que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides a aquest projecte iniciat l’any 2014, i que ha permès la reutilització de més de 14.000 objectes. 

DeixaLlibres, és la segona activitat programada a totes les instal·lacions, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 35.000 exemplars.

Des de l’Ajuntament volem remarcar la importància de fer una gestió responsable dels nostres residus, començant per la prevenció dels mateixos i per tant reduint la seva generació, potenciat la reutilització dels materials donant-li una segona vida i, finalment, separant correctament els residus per seu correcte reciclatge.

Si voleu més informació sobre la Prevenció dels Residus, podeu explorar el següent portal interactiu, on teniu un recull més de 40 recursos virtuals entre infografies, vídeos, reptes, webinars i l'estrena d'una websèrie de 13 capítols.

Darrera actualització: 23.11.2021 | 12:39