L'Associació de Voluntaris de Lliçà de Vall dona la seva documentació a l'Arxiu Municipal

Dimecres, 29 de setembre de 2021 a les 10:50

L'entitat de caire social, fundada l'any 1994, deixarà de funcionar aquesta tardor

El passat divendres l'Associació de Voluntaris de Lliçà de Vall va fer un donatiu a l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament. Àlex Peral, president, i Núria Seguer, secretària de l'entitat, van aportar documentació fotogràfica i ordinària de l'entitat. L'alcaldessa, Marta Bertran, va ser l'encarregada de rebre el donatiu. 

L'Associació de Voluntaris de Lliçà de Vall va ser fundada l'any 1994. Els impulsors van ser mossèn Joan Masó i l'Eulàlia Renter, assistenta social de l'Ajuntament en aquell moment, que van reunir un gran nombre de persones de diferents edats per crear l'entitat. En els més de 25 anys de trajectòria, l'agrupació s'ha dedicat a dur a terme tasques socials al municipi, com ara l'acompanyament de persones grans al metge o la compra, el reforç escolar d'infants amb dificultats d'aprenentatge, suport a persones amb algun tipus de discapacitat, etc. D'altra banda, l'associació ha organitzat també diverses activitats de conscienciació, sobretot relacionades amb conflictes bèl·lics; en aquest àmbit hi destaquen totes les iniciatives al voltant de la guerra de Bòsnia. En els darrers anys, l'entitat mantenia la seva presència al Fira't per Nadal amb la paradeta de donació de menjar i de venda de pastissos solidaris, la recaptació de la qual anava destinada a la Marató de TV3. 

Aquesta tardor, l'entitat ha anunciat la seva dissolució. Els motius principals són la falta de relleu i de lideratge, sumat a què les tasques socials que es realitzaven antigament ara ja s'assumeixen o es vehiculen des dels Serveis Socials de l'Ajuntament.

Des de l'Ajuntament de Lliçà de Vall es vol fer arribar un sincer agraïment a l'Associació per tota la feina realitzada pel municipi en tot aquest temps.

Darrera actualització: 29.09.2021 | 11:50

Imatges