L'Ajuntament dona les joguines recollides durant "Un món ple de joguines"

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 10:12

El consistori les ha lliurat a l'associació Joguines sense fronteres

El passat desembre un dels actes de la programació de Nadal va ser "Un món ple de joguines", una experiència immersiva on els més petits de la casa van poder gaudir d'una estona de màgia, fantasia i il·lusió i on van poder veure com diferents joguines, interpretades per actors i actrius, cobraven vida i ens hipnotitzaven amb les seves veus.

A banda de l’espectacle, els infants també van poder passar per un ‘taller’ amb la finalitat de veure que moltes vegades, les joguines que tenim i que ja no utilitzem poden tenir una segona vida útil. En la convocatòria, l'Ajuntament va fer una crida al públic assistent a fer un donatiu d'aquelles joguines o jocs que ja no feien servir. Així doncs, les joguines que portaven per a donar passaven per tres fases: recepció, on mostraven i deixaven les joguines que portaven; taller, on ells mateixos eren qui tenien cura d’elles, les netejaven i preparaven i, finalment, el magatzem, on les empaquetaven en caixes per poder ser transportades.

D'entre totes les joguines recollides -més de 600-, se n'han pogut donar unes 300, les que es trobaven en millor estat.

Aquest dimecres, l'alcalde Ferran Ballestà i la regidora d'Educació Eva Oms, han anat fins la ciutat de Vic a fer el donatiu a l'associació Joguines sense fronteres. Aquesta entitat sense ànim de lucre ajuda al desenvolupament emocional i cognitiu dels nens i nenes en situació de desavantatge social, proporcionant espais de joc i joguines de caràcter no bèl·lic. Les joguines que recullen tenen diverses destinacions en funció de les necessitats. Així doncs, les joguines dels nens i nenes de Lliçà de Vall poden anar tant a llars d’infants, residències, hospitals o casals entre altres, tant de tota Catalunya com més enllà, a països com per exemple, Senegal o Ucraïna.

Després de la bona rebuda que va tenir l’activitat i del gran volum de joguines recollides, des de l'Ajuntament de Lliçà de Vall volem agrair als infants i a les famílies de Lliçà de Vall la seva participació, la seva solidaritat i la seva col·laboració en fer possible que altres persones que no tenen un accés tan fàcil puguin gaudir de noves joguines. Es valora molt positivament aquesta iniciativa que, alhora, ens ensenya a tots i totes que abans de llençar res podem buscar alternatives solidàries.

Darrera actualització: 16.02.2024 | 10:33