L’Ajuntament de Lliçà de Vall fa una crida a la participació per decidir el futur model de recollida de residus

Divendres, 3 de maig de 2024 a les 14:00

El consistori proposa dos models de recollida de residus que se sotmetran a votació ciutadana

 

Sota el lema “Lliçà tria”, l’Ajuntament de Lliçà de Vall ha posat en marxa una campanya de participació ciutadana per triar el futur dels residus del municipi, i en concret, el model de recollida d’aquests.

La consulta proposarà dos models de recollida de residus per tal que els veïns i veïnes puguin escollir quin prefereixen.

D’una banda, mantenir un model mixt similar a l’actual, consistent en una combinació entre Porta a Porta de dues fraccions, orgànica i resta, i contenidors al carrer per les fraccions d’envasos, paper-cartró i vidre (el contenidor d’envasos serà intel·ligent amb limitació d’usuaris).

D’altra banda, el segon sistema proposat és el Porta a Porta de cinc fraccions, és a dir, que la orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta es recolliran a casa i no hi haurà contenidors al carrer. En aquest cas, els habitatges plurifamiliars (blocs de pisos) disposaran de contenidors comunitaris intel·ligents i un reforç en la recollida.

L’objectiu del procés participatiu és dotar del coneixement necessari sobre la gestió de residus del municipi i permetre decidir el futur model de recollida de residus tenint en compte la votació de la ciutadania. Per aquest motiu, i també per facilitar la reflexió de la ciutadania sobre aquests models, els dies 23 i 25 de maig es faran dues sessions informatives i de reflexió per tal de poder conèixer a fons els dos models. Aquestes sessions són obertes a tot el públic. A més a més, el mateix dia 23 a les 17 h, es farà una sessió especial per a la gent gran.

Les votacions es realitzaran entre els dies 3 i 16 de juny, amb la qual cosa es disposarà de dues setmanes per poder emetre el vot. En aquest sentit, podran votar les persones titulars del rebut de l’IBI dels habitatges, és a dir, que siguin propietaris d’immobles ubicats al municipi, tant si hi estan empadronades com si no. Només es podrà votar una vegada per cada immoble. En el cas que un immoble tingui més d’un propietari, un d’aquests exercirà el vot en representació de la resta de membres.

El vot es podrà fer presencial a l’Ajuntament o bé a través d’una plataforma de votació en línia que s’habilitarà els pròxims dies.

Darrera actualització: 08.05.2024 | 09:33