L’Ajuntament de Lliçà de Vall aprova el pressupost municipal per al 2023

Dimarts, 13 de desembre de 2022 a les 08:45

El ple ordinari de l'1 de desembre, va donar llum verda als números del pròxim exercici per un total de 13,5 milions d’euros

Lliçà de Vall ja disposa de pressupost municipal per a l’any 2023. En el darrer ple de l’any, celebrat el dijous, 1 de desembre, es van aprovar els números que ascendeixen a un total de 13.512.270,31 euros. El pressupost va aprovar-se amb els vots a favor d’ERC-AM, Fem Lliçà, PSC i Ciutadans, mentre que el grup de Junts va votar-hi en contra.

En xifres totals, les despeses de personal suposen un 42% del pressupost (5.691.220€), les despesa corrent en béns i serveis ascendeix al 41% (5.555.600€) i les inversions s’enfilen fins al 11% del pressupost (1.459.500€), uns 250.000€ més que aquest 2022.

De la mateixa manera que el pressupost del 2022, enguany també s’ha dividit en tres àrees estratègiques: cap a la transició social, cap a la transició verda i cap a la millora del territori.

Cap a la transició social

Hi destaca un augment del 14% de les partides destinades a Benestar Social, Educació i Joventut, així com la consolidació de l’11% d'increment de les subvencions per a entitats municipals. En aquesta línia també es crea una nova subvenció per a entitats per fer activitats de protecció del medi ambient.

A més a més, el pressupost contempla la reforma de l’edifici esportiu i social de Can Prat i la construcció d’una piscina municipal. En l’àmbit esportiu també hi destaca la posada en funcionament del nou gimnàs municipal. Finalment, aquest 2023 es reformarà l’edifici de les Cavallerisses de Can Coll per a destinar-lo a local de les entitats locals.

Cap a la transició verda

Per al 2023 es preveu l’execució del pla director de l’aigua per abastar els barris de Ca l’Estapé i Can Salgot. També la continuació de la substitució de l’enllumenat públic per sistemes LED. Es donarà continuïtat al servei de transport urbà, així com al projecte de les Voltes a Lliçà de Vall. En un pla més tècnic, es continuarà amb l’obertura de franges de protecció contra incendis, una diagnosi d’amiant al municipi i continuaran les subvencions i bonificacions per a la instal·lació de plaques solars.

Cap a una millora del territori

Pel què fa a territori, els números pel 2023 contemplen un projecte de millora del a mobilitat urbana, concretament basat en la pacificació del nucli urbà i dels entorns escolars. També es preveu el projecte per a la reforma del teatre de la biblioteca.

Està previst finalitzar els projectes que ja estan en marxa com són el camí del Turó, el gimnàs municipal i els jardins de Can Coll i donar continuïtat a la reparació de l’asfalt de diversos carrers del municipi.

Darrera actualització: 13.12.2022 | 08:49