La regidoria de Joventut recupera els Pressupostos Joves

Dilluns, 25 de març de 2024 a les 08:45

Les persones d’entre 12 i 35 anys podran decidir com es gasten els 5.000 euros que es porten a debat

 

Després de gairebé sis anys, l’Ajuntament de Lliçà de Vall ha recuperat els pressupostos participatius de joventut, que donaran a repartir 5.000 euros en aquelles activitats que els i les joves d’entre 12 i 35 anys decideixin en assemblea.

El procés dona el seu tret de sortida amb la presentació de propostes, que poden fer-se des d’avui mateix i fins el divendres 19 d’abril a través del següent enllaç: formulari de propostes

Les propostes es poden presentar de forma individual o col·lectiva, i han de seguir les següents premisses: cal que siguin viables tècnica i econòmicament, legals i que respectin el medi ambient i els drets humans. Es poden demanar fins a 1.000 euros per fer una activitat. El Kaliu ofereix suport a tothom qui tingui dubtes o necessiti un cop de mà a l’hora de presentar la proposta.

El divendres 26 d’abril, a les 19 h a El Kaliu, tindrà lloc l’Assemblea dels Pressupostos Joves, moment en què totes aquelles persones que hagin presentat una proposta l’hauran d’exposar i defensar davant l’assemblea per tal que aquesta passi a la fase de votació. Les propostes es dividiran en dues franges d’edat tenint en compte l’edat de la persona que la impulsa: menors, de 12 a 17 anys, i majors, de 18 a 35 anys.

Un cop realitzada la votació i es coneguin les propostes guanyadores, les persones que s’han presentat com a impulsores d’una activitat l’hauran de liderar per tal que aquesta s’acabi realitzant. El que es busca és fomentar el treball comunitari, amb l’objectiu que els i les joves siguin el veritable motor i protagonistes de les polítiques de joventut del municipi.

Sota el lema “Jove, participa!”, l’Ajuntament de Lliçà de Vall vol incloure el jovent en la presa de decisions a través d’un procés de democràcia directa.

Darrera actualització: 27.03.2024 | 10:37