Gaudeix d'unes vacances segures: recomanacions abans de marxar

Dilluns, 10 de juliol de 2023 a les 12:40

La Policia Local disposa del servei "Llibre de vacances" per aquelles persones que deixin el seu habitatge buit durant uns dies

La Policia Local de Lliçà de Vall posa a disposició de la ciutadania, un any més, el servei "Llibre de vacances". Tots aquells veïns i veïnes que marxin de vacances durant l'època estival i el seu domicili resti buit podran informar-ho a la policia local, qui anotarà dos telèfons on trucar en cas d'incidència. D'aquesta manera, tothom qui marxi de vacances podrà deixar el seu telèfon i el d'alguna persona que visqui a prop per rebre l'avís més immediat per part de la policia.

Aquest servei és gratuït i està obert a totes les persones residents a Lliçà de Vall fins el 15 de setembre.

Podeu realitzar aquest tràmit de manera presencial a l'OAC de la Policia Local (de 8h a 20:30h) o de manera telemàtica a través d'una Instància Genèrica indicant: adreça (carrer, número, pis, porta), període de vacances i els dos números de telèfon on poder contactar en cas d'incidència.

A part d'aquest servei, també es recomana seguir els següents consells:

  • No deixeu evidències que la casa està buida.
  • Comproveu que totes les possibles entrades a l'habitatge queden ben tancades.
  • Feu servir temporitzadors automàtics per encentre i apagar llums.
  • Demaneu a algún veí o veïna de confiança que diàriament us reculli el correu i els paquets a domicili. Si és el cas, també podeu demanar que ocupin la vostra plaça d'aparcament.
  • Porteu els vostres objectes de valor a un lloc segur durant la vostra absència.
  • Sempre que sigui possible, instal·leu càmeres i alarmes de seguretat.

Per reforçar aquesta comunicació i aquests serveis, la Policia Local oferirà una xerrada sobre vacances segures, aquest dijous 13 de juliol, a les 17 hores al Casal de la Gent Gran. Serà oberta a tota la ciutadania.

Darrera actualització: 10.07.2023 | 12:47

Imatges