Es posa en marxa el Consell Municipal de l'Activitat Física i l'Esport

Dimecres, 21 de febrer de 2024 a les 08:00

La primera trobada va tenir lloc el 19 de febrer i va comptar amb l'assistència de totes les entitats esportives del municipi

 

Aquest dilluns, el Casal de Joves El Kaliu va acollir la primera reunió del Consell Municipal de l'Activitat Física i l'Esport. A la trobada hi van assistir totes les entitats esportives municipals -un total de 13- i també els representants dels grups polítics del consistori, i va estar presidida per l'alcalde Ferran Ballestà, el 1r tinent Xavier Castillejo i la regidora d'Esports, Sonia Marinas

La sessió va servir per constituir el Consell pròpiament, on es va demanar a les entitats que designessin la persona que els representarà al consell d'ara endavant. També es va informar sobre diversos temes, com ara la Setmana de l'Esport que es farà al mes d'abril o les subvencions i ajuts, tant els que atorga l'ajuntament com els concedits per la Diputació de Barcelona. Un dels punts destacats de l'ordre del dia va ser la presentació de les bases de la Nit de l'Esport de Lliçà de Vall, que tindrà la seva primera edició el 4 d'octubre d'enguany. Al final de la sessió hi va haver un torn obert de precs i preguntes.

La reactivació del Consell de l'Activitat Física i l'Esport respon a la modificació i actualització del reglament d'aquest consell que es va aprovar al ple del 28 de novembre de 2023. Aquesta consistia en l'ampliació de la participació d'entitats esportives, agents socials i esportius o persones d'especial rellevància en l'àmbit de l'esport.

La data de la reunió es va fer coincidir expressament amb un dia molt assenyalat en l'àmbit esportiu: el Dia de la lluita contra l'LGBTIQ+fòbia en l'esport, que se celebra anualment el 19 de febrer. En el discurs de presentació la regidora d'Esports, Sonia Marinas, va fer-ne esment:

"Aquest govern aposta per la pràctica inclusiva, transmissora de valors igualitaris i expressem el nostre rebuig als comportaments violents dins de la pràctica esportiva".

Darrera actualització: 29.02.2024 | 08:08

Imatges