El ple dona llum verda a una nova convocatòria de subvencions per a l'autoconsum fotovoltaic

Dilluns, 4 d'abril de 2022 a les 15:22

La sessió del passat dijous va aprovar diverses subvencions i dues modificacions de crèdit entre els més de 20 punts de l'ordre del dia

El ple del passat dijous va aprovar per majoria absoluta la segona convocatòria de subvencions per a l'autoconsum fotovoltaic domèstic i comercial a Lliçà de Vall. L'any passat un total de 42 persones van acollir-se a aquesta subvenció a la qual s'hi van destinar 39.390,37 euros. Enguany, la segona convocatòria inclou els habitatges plurifamiliars i els comerços. Cal recordar que la subvenció s'ha de sol·licitar i es concedeix el mateix any de la instal·lació del sistema. S'estima que l'import mitjà de subvenció s'aproximi als 1000 euros per sol·licitud, el qual l'Ajuntament atorgarà independentment de que s'hagin rebut ajuts o subvencions per part d'altres administracions. El període per presentar sol·licituds finalitzarà el 15 de novembre.

El ple va començar, però, amb l'aprovació d'una modificació de crèdit per valor de 1.321.200,00 euros. El regidor d'Hisenda, Marc Rico, va detallar quines actuacions es preveuen en aquesta modificació: la reforma dels Jardins de Can Coll, la piscina exterior de l'equipament de Can Prat, actuacions d'asfaltatge de carrers, el pla d'ocupació per a joves, millores en l'enllumenat públic i en la instal·lació de plaques solars als equipaments municipals i la segona fase de les càmeres de seguretat ciutadana, així com també l'enllumenat de la plaça Joan Mas fins l'Institut El Vern. En una segona modificació per valor de 1.523.626,62 euros, el regidor d'Hisenda va destacar actuacions com la rehabilitació de les cobertes de Can Coll, el nou gimnàs municipal i l'execució del projecte del Camí del Turó. 

La sessió del passat dijous també va aprovar les ajudes al comerç i la indústria, concretament en dues línies de subvencions: els ajuts per les activitats econòmiques locals per la contractació de persones del municipi en situació d’atur inscrites al SEOVT i al SOC i les subvencions per a persones que s’estableixin com a autònomes, professionals i comerços en la posada en marxa de la seva activitat econòmica. 

Altres punts que van aprovar-se favorablement van ser la modificació de les bases reguladores de premis de l'Ajuntament de Lliçà de Vall, un conjunt de modificacions del PGOM, l'aprovació del reglament de règim intern de la Policia Local o el reglament intern del casal de joves el Kaliu, aquests dos darrers per unanimitat. En el ple també es va donar llum verda al conveni entre l'Ajuntament i la Mancomunitat de la Vall del Tenes per a la cessió de l'espai on s'ubiquen les noves oficines de la corporació. 

Finalment, es van donar compte de diversos punts relacionats amb l'àrea d'economia i hisenda de l'Ajuntament.

Podeu visualitzar el ple en aquest enllaç.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 08:39