El Ple del Consell d'Infants i Adolescents acorda la millora de diversos parcs del municipi

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 11:50

El passat dijous es va realitzar el primer Ple del consell, que posa el colofó al seu primer any d'existència. Dimecres, també la darrera sessió de l'EDE

El Consell d'Infants i Adolescents de Lliçà de Vall posa punt i final al seu primer curs amb la celebració del primer Ple. En la sessió, els infants van transmetre a l'equip de govern els temes que han estat treballant durant aquest curs. Constituït al setembre, el consell s'ha reunit mensualment per treballar entorn els parcs infantils del municipi. En concret, van prioritzar-ne tres: un parc al Sot dels Nostris, a El Mirador i a Can Salgot. En el seu anàlisi, els consellers han treballat aspectes com la convivència i el civisme, els materials dels parcs, la ubicació i el terreny o el manteniment, entre d'altres.

En el primer Ple, acompanyats de l'alcaldessa Marta Bertran i dels regidors Marc Rico, Sònia Farrés i Juanjo Navarro, els consellers han fet tres peticions a l'Ajuntament: posar un gronxador closca als tres parcs prioritzats, posar nom als tres parcs mitjançant un procés participatiu amb les escoles i treballar per la convivència i el civisme als parcs amb normatives, cartells, etcètera.

L'any vinent s'afegiran al Consell els alumnes de 2n d'ESO, juntament amb els actuals de 5è i 6è de primària i 1r d'ESO.

Seguint en matèria d'educació, el passat dimecres també es va realitzar la última sessió de l'Espai de Debat Educatiu (EDE) d'aquest curs, que va girar entorn la temàtica "Límits i afectes, com fer-los compatibles per educar" amb la psicòloga, mestra i educadora Sílvia Palou i Vicens.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 13:26