El Consell Comarcal presenta el catàleg de productors artesans del Vallès Oriental amb dues aparicions lliçanenques

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 10:10

L'Hort de Can Tabaquet i la Fundació Privada Obra Tutelar Agrària són la representació de Lliçà de Vall en el catàleg, que compta amb un total de 66 productors

Dimecres passat es va presentar el “Catàleg de productors artesans del Vallès Oriental”, elaborat pel Consell Comarcal amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

El Catàleg inclou informació de 66 productors amb referències als distintius de qualitat i els productes destacats que es poden comprar.

El nou catàleg actualitza els productors i artesans que sortien a l’anterior, que s’havia presentat el 2015, amb 25 noves incorporacions, per oferir una eina més àgil i propera que ajudarà a donar a conèixer al comerç i la restauració la varietat de productes de molta qualitat que es produeixen i s’elaboren a la comarca, a la vegada que també s’apropa i es posa en contacte d’una manera directa i ràpida el col·lectiu dels productors amb el col·lectiu dels cuiners, els restaurants i les botigues especialitzades per facilitar que, de forma ràpida i directa, els productors i elaboradors puguin vendre el seu producte directament i sense intermediaris.

Pel què fa a Lliçà de Vall, hi podreu trobar dues aparicions. La primera és l'Hort de Can Tabaquet, empresa dedicada a la producció de verdures, hortalisses i llegums ecològiques. La segona és la Fundació Privada Obra Tutelar Agrària, associació dedicada a la tutela social amb un projecte de creació d'escoles, granges i explotacions. Treballen una finca de 50 hectàrees on hi cultiven, a part de cereals, mongeta del ganxet i molta varietat dʼhortalises característiques de la comarca.

Es pot consultar al web del Consell Comarcal

Els productes es poden trobar per categories:

  • Begudes (vins, caves i cerveses)
  • Carn fresca i embotits
  • Pa, pastes i ous
  • Fruits secs
  • Productes d’horta i del camp
  • Làctics
  • Pastisseria i xocolateria
  • Oli Vera del Vallès
  • Conserves
  • Associacions de productors

I també es poden trobar agrupats per productes amb denominació d’origen, els productes tradicionals i els segells i distintius de qualitat.

El Catàleg també inclou una breu presentació de l’empresa de cada productor –tots els productors i elaboradors que surten formen part de la Xarxa Productes de la Terra- quin producte tenen, el contacte, les xarxes socials i quins serveis ofereixen (visites guiades, parades a mercats setmanals o a fires, etc).

També s’ofereix un mapa interactiu de la comarca amb la informació dels productors de cada municipi i agrupats per famílies.

El Consell Comarcal, amb el suport de la Xarxa Productes de la terra de la Diputació de Barcelona, treballa per donar suport econòmic i social al teixit productiu local i al petit productor artesanal, a través de la difusió del consum del producte local i de qualitat que s’elabora al Vallès Oriental.

Darrera actualització: 03.10.2022 | 10:11