Com podeu comunicar el positiu en Covid-19 sense haver d'anar al CAP

Dimarts, 4 de gener de 2022 a les 10:36

CatSalut fa una crida a no adreçar-se als CAP si la simptomatologia no és greu i ofereix altres vies per comunicar el resultat positiu en un test d'antígens

L'actual onada de contagis de coronavirus, provocada per l'elevat grau de contagiositat de la variant òmicron, ha fet que els centres sanitaris tornin a estar col·lapsats. És per això que CatSalut ha fet una crida a la població per tal que no s'adreci als CAP i així evitar la seva saturació. Així doncs, per a aquelles persones que obtinguin un resultat positiu en un test d'antígens (TAR) realitzat al propi domicili, s'ofereixen tres vies vàlides per tal de comunicar el positiu i que quedi registrar a la història clínica personal.

  1. Amb una eConsulta tramitada des de La Meva Salut on caldrà indicar la marca del test i la data del positiu.
  2. A través del web citasalut.gencat.cat, a l'apartat Símptomes de la Covid-19. Cal indicar la marca del test.
  3. Telefonant a una farmàcia adherida al programa TAR. En el cas de Lliçà de Vall podeu trucar a la Farmàcia Esplugas (93 843 91 21). És important que feu aquesta gestió per via telefònica, ja que en el cas de ser positius heu de romandre en aïllament.

Un cop comunicat el positiu per una d'aquestes tres vies, rebreu més informació al vostre telèfon mòbil sobre com comunicar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral.

Des d'ara, els aïllaments per a persones asimptomàtiques o amb una simptomatologia baixa serà de 7 dies, i només en cas d'empitjorar caldrà adreçar-se al CAP. Podeu consultar el llistat de les farmàcies adherides al programa TAR a canalsalut.gencat.cat/farmacies-tar-adherides

Darrera actualització: 04.01.2022 | 12:23