Col·legis electorals segurs

Dilluns, 8 de febrer de 2021 a les 14:00

A causa de les mesures sanitàries i per tal de garantir la seguretat de tots els ciutadans de Lliçà de Vall, el col·legi electoral de Can Magarola es trasllada al Casal de joves El Kaliu i el col·legi electoral de l’Escola Les Llisses es trasllada al Pavelló Municipal.

Els ajuntaments i el govern han treballat colze a colze per garantir uns espais segurs. En aquest sentit, es prioritzen les votacions en pavellons o espais grans, que garantiran una baixa densitat de persones i amb una ventilació constant i adequada. Els punts d’accés i de sortida seran independents, per evitar el creuament de persones, i les cues d’espera es faran a l’exterior, respectant la distància d’1,5 metres.

A l’interior, es garantirà un espai d’1,5 metres entre els electors i entre els membres de les meses, que també estaran separades entre elles a dos metres. S’organitzaran els espais per reduir al màxim el temps d’estada al col·legi.

A més, tots els espais comptaran amb punts dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Responsables de seguretat sanitària

Una de les novetats destacades d’aquests comicis és la figura dels responsables de seguretat sanitària. Aquestes persones rebran una formació específica i seran presents a cada col·legi per controlar l’accés ordenat de votants, que es mantinguin les distàncies de seguretat i garantir aspectes com l’ús obligatori de la mascareta  o la neteja de mans.

Vot preparat de casa

S’aconsella dur el sobre amb la papereta ja preparats de casa. Per aquest motiu, es farà una tramesa única de sobres i paperetes a tota la ciutadania. D’aquesta manera s’aconsegueix reduir el temps d’estada al col·legi electoral i s’evita tocar paperetes del centre de votació, minimitzant el risc de contagi.

Només podrà accedir al col·legi la persona que ha de votar, sense acompanyant, excepte que el  requereixi per assistència.

Franges de vot recomanades:

  • de 9 a 12 h: els col·lectius de risc.
  • de 12 a 19 h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.
  • de 19 a 20 h: els col·lectiu de persones en quarantena contagiats, contactes estrets i sospitosos.

ICONES

Distància de seguretat obligatòria

Ús de mascaretes obligatori

Desinfecció de mans

Prioritat persones vulnerables

Reducció de la interacció social

Neteja i ventilació adequada

Vot i document identificatiu preparats

Darrera actualització: 08.02.2021 | 14:36