Aquest estiu “Viu i fes viure”: dona sang a Lliçà de Vall

Dilluns, 9 d'agost de 2021 a les 09:00

Lliçà de Vall acull una jornada de donació el proper dimarts 24 d’agost. Calen 40.000 donants els mesos de juliol i agost per poder atendre les necessitats dels malalts als hospitals.

El proper dimarts 24 d’agost vine a donar sang al Casal de Joves El Kaliu de 10 a 14 i de 17 a 21 hores. El Banc de Sang demana que tothom qui pugui s’acosti a donar sang. Amb el lema “Viu i fes viure” recordem que, tot i les vacances, els pacients continuen necessitant donacions de sang per als seus tractaments. I encara es preveu més activitat que estius anteriors, a causa de la cinquena onada d’expansió de la Covid-19.

Es calcula que entre juliol i agost caldran 40.000 donacions de sang per poder atendre els malalts als hospitals. Les transfusions han pujat un 10% respecte a l’estiu de 2019 i per això calen més donacions per garantir els tractaments.  A més, a l’estiu, les donacions de sang baixen un 30%, ja que alterem les rutines i no hi pensem.

Fes els deures aquest estiu  

Abans de marxar de vacances, el Banc de Sang convida tothom a donar sang i emportar-se un quadernet d’activitats per a adults, elaborat en col·laboració amb Blackie Books. Aquest any, l’editorial s’ha sumat a la causa de la donació de sang i ha preparat una petita versió, especial per als donants.

Alguns cantants com Lildami, Suu, Xarim Aresté o grups musicals com Hotel Cochambre fan difusió també de la necessitat de donar sang en els seus concerts d’estiu i a través de les xarxes socials. El Banc de Sang ha elaborat una llista de Spotify amb tot de cançons per escoltar en els 15 minuts que dura una donació de sang: www.donarsang.gencat.cat/viuifesviure.

Per donar sang, es recomana reservar hora a través de www.donarsang.gencat.cat per evitar acumulació i respectar distàncies.

Anima’t a donar sang per primera vegada

A causa de la Covid, aquest any s’han reduït a prop de la meitat les persones que s’estrenen en l’experiència de donar sang. El motiu és que no s’han pogut organitzar campanyes de donació en universitats, escoles o empreses. Per això el Banc de Sang anima a què ens estrenem com a donants durant les vacances d’estiu o bé abans de marxar, ja que hi ha moltes persones que ho necessiten.

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

A més no cal estar en dejú i cal venir amb un document identificatiu oficial

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.

Darrera actualització: 28.07.2021 | 14:47