Aprovat el Pressupost General de l'Ajuntament de Lliçà de Vall pel 2024

Divendres, 22 de desembre de 2023 a les 12:00

El ple dona llum verda als números, que sumen 15 milions d'euros

El projecte de pressupost 2024 de Lliçà de Vall presenta uns comptes equilibrats de 15.026.966,20 euros, dels quals aproximadament 1,5 milions són inversions. Reflecteixen el compromís amb l’estabilitat pressupostària i amb la sostenibilitat financera, tot i que són un 10,35% superiors als de l'any 2023.

Els pressupostos estan centrats en tres grans eixos de transformació claus per garantir els principals reptes de futur del poble, com són un desenvolupament i creixement sostenible que permeti als joves, gent gran i famílies quedar-se a viure al poble, i una millora contínua de la qualitat de vida dels lliçanencs i lliçanenques, amb un pressupost responsable, coherent i condicionat a les necessitats reals de la nostra comunitat.

  1. Més despesa social: Es destinen més recursos al dia a dia de les persones. Per això, respecte als pressupostos del 2023, creix la despesa ordinària en Benestar Social, Gent Gran i Igualtat, Educació, Cultura, Esports o Salut Pública.
  2. Preservar el model de poble, de comunitat i convivència cívica i alhora millorar la qualitat de tots els barris pel que fa a la neteja, el manteniment l’espai públic i garantir la seguretat ciutadana. A la vegada que buscar connectar de nou amb el sector empresarial i comercial per impulsar i activar l’economia local, el talent, la innovació i l’ocupació.
  3. Inversions sostenibles i d'estalvi garantint i millorant serveis i equipaments municipals.

 

La despesa corrent en béns i serveis suposa un 42,44% del pressupost, amb una estimació econòmica de 6.377.583,57€. Té un augment del 12,9% respecte el pressupost del 2023 degut a:

  • Ajustament pressupostari de la despesa real de l’Ajuntament
  • Augment dels interessos financers, dels preus públics i dels subministraments
  • Nous contractes de serveis i manteniments, noves licitacions.
  • Augment dels recursos destinats a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes

 

L’Ajuntament prioritza les inversions en clau de futur i d’activació de projectes pendents

El capítol d’inversions s’enfila més amunt dels 1,5 milions d’euros, i contemplen actuacions encaminades a acabar projectes que s’han quedat a mitges en els últims anys o altres que convé afrontar. Destaquen, per sobre de tot, el Pla d’actuació de millora de la xarxa d’aigua municipal i les millores en equipaments com són la pista esportiva del Pavelló Poliesportiu, el Casal de la Gent Gran o la continuació de la reforma del Centre Cívic de Can Prat.

A més dels projectes que convé fer, hi ha actuacions encaminades a la millora dels barris, parcs i jardins, seguretat ciutadana i els projectes d’energies renovables i eficiència energètica.

No estan comptabilitzades les inversions que encara no s’han executat durant l’exercici 2023 i que estan previstes que s’incorporin a posteriori, una vegada aprovada la liquidació de l’exercici 2023.

Les inversions estan pensades amb una visió de mandat d’acord amb el Pla d’Actuació de Mandat que el govern està elaborant i en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de l’Agenda 2030.

 

Podeu recuperar el ple de pressupostos al canal de Youtube de l'Ajuntament i els documents del pressupost a la pàgina Pressupost 2024.

Darrera actualització: 22.12.2023 | 14:42