Notícies

  • 30 d'abril de 2019 Presentació del Llibre, El pintor que cremava els seus quadres Cartell El pintor que cremava els seus quadres

    El divendres 3 de maig a les 19.00 h a la Capella de Can Coll de Lliçà de Vall es presentarà el llibre El pintor que cremava els seus quadres . Màrius Serra, autor del pròleg, acompanyarà l'autor, Francesc Marco Palau, historiador i nebot-nét de l'artista, en la presentació d'aquest llibre que recull una història d'art, passió i sentiments, que podrem conèixer envoltats de l'obra del pintor en Maties Palau- Ferrer, a la capella de Can Coll, decorada amb els seus murals.

    Maties Palau Ferré  (Montblanc, 1921- 2000) fou un pintor, escultor i ceramista català. La seva obra, d'estil cubista sintètic i colorista, es compon principalment d'olis i tintes xineses, a més de dibuixos amb cera, ceràmiques i escultures. La pintura de Palau Ferré es caracteritza per la seva singularitat cubista d'estil picassiana, molt influïda pels anys que l'artista va viure a París. Tot just tornat de París durant els anys 1962 i 1963 l'artista quedarà lligat per sempre al Vallès Oriental, és a Lliçà de Vall on rebrà l'encàrrec d'elaborar unes pintures per la casa senyorial de Call Coll. Seran quatre grans quadres que situats dins la capella ompliran tot l'espai donant lloc a una gran pintura mural on s'explica la vida de Sant Vicenç i Santa Clara, les relíquies d'aquests sants màrtirs van ser dipositades a la casa senyorial, arribades des de Roma. Durant la guerra civil 1936 -1939 aquestes, sembla ser, van desaparèixer i no va ser fins a l'elaboració de les pintures de Palau Farré que se'ls tornà a fer l'homenatge i la capella va recuperar el seu ús.

     

Darrera actualització: 23.02.2018 | 11:25