Cultura i festes, patrimoni cultural, promoció cultural, esports, adolescència i joventut

Lliçà de Vall disposa d'una biblioteca municipal que ofereix el servei de lectura, consulta i préstec de llibres. La programació de foment de la lectura es canalitza a través de diferents activitats i programes (hora del conte, Lliçà de Vall ...un Llibre Obert, Municipi Lector, recomanacions de lectures a La Veu, exposicions d'illustradors, cicle de cinema i literatura: Llibres, càmera... acció!).

Lliçà de Vall és el primer Municipi Lector del Vallès Oriental. Ho és des del 16 de març del 2010 i el programa pretén promoure el gust per la lectura en tots infants des de l'escola bressol fins a secundària. A través del Consell Lector hi estan implicades les escoles, l'institut, les AMPES, la Biblioteca i l'Ajuntament.

Des de Cultura es programa un cicle estable de teatre de petit format, I els divendres....teatre! i es col·labora amb Comunicació en l'edició de L'agenda mensual d'activitats que s'organitzen al municipi. 

A Lliçà de Vall, les festes tenen també el seu protagonisme al llarg de l'any (Carnestoltes, Festa de la Primavera, Festa Major, Diada de Catalunya, Nadal i Reis). Durant el 2012 s'està fent un procés participatiu per dissenyar la Festa del Glaç, una festa que valori el patrimoni local i que tingui com a escenari els pous de glaç de Can Gurri.

Des d'Esports es fomenta la pràctica esportiva a totes les edats amb els programes específics de l’Àrea d’Esports, per a Adults i Gent Gran (CEAM) i per a infants (CEIM), així com suport i col.laboració a les entitats esportives del municipi.

Les infraestructures esportives més destacades de Lliçà de Vall són el Pavelló Poliesportiu Municipal, el rocòdrom i boulder, el camp de futbol amb dos espais de gespa artificial, la Pista Poliesportiva exterior, l'espai lúdic de la gent gran, les pistes de tennis (Can Prat), de petanca, i les pistes esportives de cada barri on es pot practicar, bàsicament, bàsquet i futbol.

Lliçà de Vall és un municipi cardioprotegit ja que es van adquirir 8 desfibriladors situats a la Plaça de la Vila, Casal d’Avis, Poliesportiu, Camp de Futbol, Casal de Can Prat i als vehicles de la Policia i Can Magarola. 5 dels desfibril.ladors están a disposició d’ús de qualsevol persona que el necessiti.

Des de Joventut es dissenyen, executen i avaluen programes i serveis per a joves que queden recollits en el diferents Plans Local de Joventut de Lliçà de Vall (2005-2007, 2009-2011, 2012-2015).

Es promou el treball interdepartamental dins de l'Ajuntament, el treball amb altres institucions (Consell Comarcal, Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Unió Europea), el treball amb agents socials i juvenils del municipi (entitats, Institut, AMPA, grups de joves...) i, sobretot, la participació juvenil, sigui a través de processos de participació, de grups de treball o d'altres canals i mecanismes participatius.

La seu dels serveis de Joventut és el Casal de Joves el Kaliu, inaugurat el 7 de novembre de 2009.

Plaça de la Vila, s/n - 08185 Lliçà de Vall - Barcelona
Telèfon:938 439 000
Fax: 938 439 375
Lloc web: www.llissadevall.cat
Horari:  
Cal trucar per concertar hora
Darrera actualització: 23.09.2020 | 12:13