Igualtat ( Covid-19)

#NOESTASOLA

La Mancomunicat et segueix oferint assessorament jurídic gratuït durant el confinament derivat de l'Estat d'Alarma per la Covid-19. Contacta amb el teu Ajuntament de dilluns a divendres de 8 a 15 h al telèfon 671496987 o per correu elèctronic a lldv.ssocials@llissadevall.cat

Si ets víctima de la violència masclista o sospites que algù ho és, *fes servir els canals necessaris

Informació detallada dels recursos disponibles per a dones i infants en situació de violència masclista durant el confinament

Davant de la situació de confinament, és important tenir present la realitat que hauran d’afrontar les dones i criatures obligades a conviure amb un maltractador. A continuació detallem tots els recursos que podeu emprar en cas de viure aquesta situació o conéixer una família que l’està patint:

Situacions d'emergència

 • Per a situacions d’emergència cal trucar al  112 i activaran els Mossos d’Esquadra i/o els altres serveis que siguin necessaris.
 • Davant una situació de perill, en cas que no puguis realitzar una trucada, intenta comunicar-te per missatgeria instantània amb familiars, amistats, company/es de feina que puguin alertar la policia per tu. Confia en ells, elteu entorn pot ajudar-te i la policia també pot ajudar-te.
 • Si tens oportunitat crida per demanar ajut, surt del domicili.
 • Has de saber que tot i en estat d’alarma, sí que pots sortir del domicili per demanar ajuda; la teva seguretat i la dels teus fills/es és la nostra prioritat.
 • Tot i el confinament, els serveis d’emergència continuen actius. En el moment que ho necessitis hi serem per acompanyar-te en la denúncia i el seguiment del teu cas.
 • No t’aïllis, mantingues el contacte virtual amb el teu entorn de confiança.
 • Identifica una o dues persones de confiança i estableix-hi unes rutines de contacte. Si aquesta rutina no es compleix voldrà dir que han de trucar al  112.
 • Pacteu amb aquestes persones de confiança una paraula o frase tipus contrasenya per demanar ajuda.
 • Si no ho has explicat a ningú, ara és el moment de buscar una persona de confiança per explicar-ho i, en cas que ho necessitis, que ens pugui avisar, trucant al  112. No cal que li expliquis tota la situació, només que sigui conscient què en un moment determinat, els pots activar perquè t’ajudin.
 • Si necessites atenció i/o assessorament per a situacions de violència masclista, l’Institut Català de les dones posa a la teva disposició la línia telefònica  900 900 120 / 016 . És un servei d'atenció permanent, gratuït i confidencial que funciona cada dia de l'any, durant les 24 hores del dia i atén en diferents idiomes. Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari.
 • L’Institut Català de les Dones, també tenen un servei de  WhatsApp al mòbil 671 778 540 i escriure a les adreces de correu electrònic 900900120@gencat.cat i  016-onli@msssi.es. Si ésuna urgència, es posaran en contacte amb a policia. 
 • Si creus que estàs patint algun tipus d’abús o de maltractament, però dubtes i necessites informació i/o assessorament sobre la teva situació, envia un correu a l’adreça electrònica mossos.atenciovictimes@gencat.cat delsMossos d'Esquadra.

A més, teniu disponibles unes guies per informar a les dones de com cal actuar davant de diferents situacions que puguin patir durant el confinament per la pandèmia.

Per què el 25N és el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones?

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Font: Institut Català de les Dones i LGTBI

25N

El 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i des de l’Ajuntament de Lliçà de Vall, ens sumem per manifestar de forma contundent el nostre rebuig vers les violències masclistes.

L’Ajuntament de Lliçà de Vall s’ha adherit al Manifest que enguany, aprofundeix en les «violències masclistes digitals i en línia» per tal de conscienciar la ciutadania del problema que representa.

El context social actual, protagonitzat per la pandèmia mundial de la COVID-19, ha provocat el tancament dels centres educatius i dels espais físics d’oci. És per això que moltes persones han concentrat la socialització dins del món tecnològic, virtual, Internet i les xarxes socials, i aquest fet ha comportat un desplaçament massiu de les violències masclistes cap aquests canals comunicatius.

Ens trobem davant unes violències sexuals i per raó de gènere poc identificables i encara menys reconegudes fins ara.

A les 12.30h farem Zoom amb la Lectura del Manifest unitari.

Si ets víctima d'algun tipus de violència masclista

Si ets víctima d’algun tipus de violència masclista, truca al 900 900 120. També té atenció per correu electrònic a través del 900900120@gencat.cat

També pots rebre atenció contra les violències masclistes al teu municipi, trucant al 671 496 987

Si sospites que alguna dona està patint violència al teu voltant, actua, truca al 112

Les violències masclistes són delicte públic, i és responsabilitat de tothom aturar-les

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones com peticions d'informació de dones que viuen situacions de violència, sobre els recursos existents a Catalunya en matèria d'assistència a la violència contra les dones, sol·licituds d'assessorament sobre possibles actuacions a realitzar davant una situació de violència contra les dones.

Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües.

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/recursos_atencio/telefon_900/

 

Darrera actualització: 25.11.2020 | 19:42
Darrera actualització: 25.11.2020 | 19:42