Pla NEUCAT en estat de prealerta pel risc moderat de nevades aquest dissabte

Divendres, 8 de gener de 2021 a les 12:00

Protecció Civil de la Generalitat demana precaució davant la previsió de nevades generalitzades dissabte i també activa el pla VENTCAT per fortes ratxes de vent.

El Servei d'Emergències de Catalunya ha activat per aquest cap de setmana el pla NEUCAT a tot el territori català davant la previsió de nevades generalitzades a tot el territori. Segons les prediccions del servei català de meteorologia, entre la nit d'avui divendres i tota la jornada de demà dissabte poden donar-se episodis de neu i fortes glaçades a tot Catalunya.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania, de cara a la mobilitat per aquestes zones, que estigui atenta a les previsions meteorològiques i que consulti les incidències de trànsit abans de sortir de casa. Tingueu el vehicle preparat per la neu, amb cadenes, manta, una llanterna i el telèfon mòbil carregat amb bateria per si teniu alguna emergència. Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les nevades a interior.gencat.cat/nevades

Prealerta VENTCAT

Protecció Civil de la Generalitat també ha posat el Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase de Prealerta per la previsió de l’SMC de ventades dissabte.

Segons la previsió, el vent podrà superar els 72 km/h per a les comarques del litoral, prelitoral i part interior del país, sobretot a cotes altes.

De cara a l’avís per vent, cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Darrera actualització: 08.01.2021 | 12:29