Lliçà de Vall es prepara per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient durant tot el mes de juny

Dilluns, 24 de maig de 2021 a les 09:45

Sota la proposta “Lliçà de Vall, un entorn per estimar i gaudir!” s’han programat set activitats i un concurs d’Instagram.

El pròxim 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i des de l’Ajuntament de Lliçà de Vall hem volgut celebrar-ho amb una programació especial durant tot el mes de juny. Amb un total de set propostes, la proposta “Lliçà de Vall, un entorn per estimar i gaudir!” té per objectiu conèixer i gaudir de l’entorn del nostre municipi tot recorrent la natura i el paisatge que ens envolta per descobrir la seva història i biodiversitat.

La programació tindrà el primer tret de sortida amb el club de lectura “En clau de dona”, que comentarà el llibre L'últim amor de Baba Dúnia, d’Alina Bronsky. El dissabte 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, es realitzarà una passejada per l’entorn de Lliçà de Vall que comptarà amb audiodescripcions dels principals punts de l’itinerari, per la qual cosa cal dur un telèfon mòbil amb lector de QR i uns auriculars.

Els actes avançaran fins al següent cap de setmana fins el dissabte 12 de juny. Conjuntament amb el CIM i El Kaliu s’organitza un geocaching per Lliçà de Vall, que es podrà realitzar per equips o de manera individual i amb la possibilitat de triar entre dues modalitats de dificultat. Per fer l’activitat caldrà instal·lar-se l’app gratuïta Geocaching al mòbil.

El dissabte 19 de juny s’ofereix doble activitat. D’una banda, els jardins de Can Coll acolliran una xerrada sobre l’evolució històrica del paisatge, la importància dels usos tradicionals, el medi i la biodiversitat que oferirà el Doctor en Ciències Ambientals Martí Boada, de la Universitat Autònoma de Barcelona. D’altra banda, a les 21.30h del vespre es donarà el tret de sortida de la 13a Marxa Nocturna de la Vall del Tenes, organitzada pel CIM. Caldrà fer inscripció prèvia a www.inscripcions.cat/13marxanocturnalldv.

Els actes acabaran el dissabte 26 de juny amb una activitat dirigida a la infància. Es tracta d’una visita de descoberta a la flora i la fauna del riu Tenes que dinamitzarà una empresa d’educació ambiental. El punt de trobada serà a la passera del riu que hi ha a l’alçada del Pepet.

Per tal de generar un bon record d’aquesta celebració, s’ha organitzat el 1r concurs d’Instagram sobre Medi Ambient, que tindrà lloc durant tot el mes de juny. Caldrà que totes les fotografies participants portin l’etiqueta #gaudirllissadevall. Les quatre categories del concurs son paisatge, crítica ambiental, detall natural i detall històric. Trobareu les bases del concurs en el document adjunt d’aquesta notícia.

En tots els actes serà obligatori l’ús de la mascareta i el respecte de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Darrera actualització: 24.05.2021 | 10:08