L’Ajuntament i l’Institut de la Infància celebren una jornada de coeducació i literatura infantil

Dilluns, 21 de desembre de 2020 a les 10:50

Més de 60 persones van connectar-se a la jornada d’aquest passat dissabte

L’Ajuntament de Lliçà de Vall i l’Institut de la Infància i l’Adolescència van oferir dissabte passat una jornada titulada “Coeducació, igualtat de gènere i literatura infantil”. Ana Belén Jarillo, psicòloga i terapeuta familiar, va abordar qüestions com els conceptes clau de sexe i gènere, mandats, estereotips i rols de gènere, socialització diferencial de gènere i reptes de la coeducació a l’escola. Després d’una petita dinàmica de grups, la filòloga Núria Vouillamoz va fer una presentació de contes que abordaven diferents aspectes sobre els temes tractats a la jornada.

L’Alcaldessa Marta Bertran, en el seu discurs de presentació de la jornada, va dir “sabem que la literatura canvia el món, la literatura transforma i que els contes, els àlbums il·lustrats, els llibres acompanyen als nens i nenes des de la primera infància a apropar-se a la cultura, a entrar en el món literari i els ajuda a construir un pensament propi.”

En aquest sentit, l’Alcaldessa va fer menció al fet que Lliçà de Vall és municipi lector des de fa 10 anys i que, des d’aquest any, també és municipi feminista. És per això que l’Ajuntament ha impulsat aquesta activitat, doncs és un pas endavant cap al canvi social.

Darrera actualització: 21.12.2020 | 10:51

Imatges

Llibres Jornada Coeducació Cartell de la Jornada de Coeducació