La Generalitat aprova noves mesures i restriccions d’ara fins passat Nadal

Divendres, 18 de desembre de 2020 a les 00:00

Les mesures entren en vigor el pròxim dilluns, dia 21 de desembre

El Govern de la Generalitat anuncia noves mesures i restriccions dins el pla PROCICAT per tal de reduir al màxim el nombre de contagis. Actualment, tot el territori català es troba a les portes d’una tercera onada de rebrots. Dilluns 21 entren en vigor aquestes mesures, que es revisaran el dia 28 i que, ara per ara, són vigents fins passades les festes de Nadal.

RESTRICCIONS PER NADAL

Pels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, i per l’1 i el 6 de gener, les trobades seran de màxim 10 persones. Es demana que siguin com a màxim de dues bombolles de convivència i s'aconsella mantenir la màxima distància possible a taula.

TOC DE QUEDA

Excepcionalment, el toc de queda s’allargarà fins la 1 de la matinada pels dies 24 i 31 de desembre. La resta de dies, es manté el toc de queda de les 22h a les 6h.

MOBILITAT

A partir de dilluns, i fins l’11 de gener, la mobilitat queda restringida a l’interior de la comarca, tant entre setmana com en cap de setmana. A la resta del territori de Catalunya, els desplaçaments hauran de ser per visitar familiars i gent propera, sempre que et moguis amb la teva bombolla de convivència.
La bombolla de convivència es pot traslladar a la segona residència, sigui a la comarca que sigui, així com també a hotels o cases de turisme rural.

MESURES PER SECTORS PER REDUIR LA INTERACCIÓ

Hostaleria i restauració

Els establiments de restauració només podran obrir de 7.30h a 9.30h i de 13h a 15.30h, per esmorzar i dinar. No es podrà anar a sopar. La resta de l’horari hauran de servir per emportar. Els establiments que ofereixin sopars per emportar podran obrir de 19h a 22h, i el servei a domicili s’allarga fins les 23h.
Les taules han de ser de 4 persones com a màxim o 6 si es tracta de la mateixa bombolla de convivència. Les terrasses es mantenen obertes i l'aforament a l'interior es limita al 30%. S'ha de portar mascareta, que només es pot treure per menjar o beure.

Comerç

Oberts amb les mateixes limitacions que fins ara. Queden tancats els gimnasos i establiments de restauració que es trobin dins dels centres comercials per tal d’evitar la interacció social.

Esport

Es manté l’esport a l’aire lliure amb un 50% d’aforament. En espais tancats, l’aforament segueix sent del 30% i amb cita prèvia en aquelles instal·lacions on sigui necessària. Les activitats físiques d’alta intensitat només es podran practicar a l’aire lliure.

Cultura

Museus, biblioteques i sales culturals, al 50% d’aforament. Així mateix, els cinemes, teatres i sales de concert també hauran d’estar al 50%. Els esdeveniments nadalenc s’hauran d’ajustar al pla sectorial específic.
Els centres de culte es mantenen a un aforament del 30%.

 

Des de l’Ajuntament de Lliçà de Vall demanem molta prudència a tota la població, sobretot durant les dates assenyalades de les festes de Nadal. Cal que siguem responsables per evitar que la tercera onada de contagis pugui saturar el sistema sanitari i afecti a més persones de les que voldríem.

Darrera actualització: 18.12.2020 | 11:43