Aprovat el pressupost 2021

Dimecres, 24 de febrer de 2021 a les 12:00

El Ple del passat dia 18 de febrer va aprovar entre d'altres el pressupost pel 2021 que permetrà l'execució de nous projectes i la posada en funcionament de nous serveis. El pressupost es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots favorables dels grups d’ERC, PSC i FEM, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de Junts.

Segons paraules de l'alcaldessa, Marta Bertran, aquests pressupostos eren imprescindibles i son el resultat d'hores de treball i negociacions i tenen com a característica principal l'increment en les partides destinades a l'àrea de les persones i que afecta àmbits com benestar social, l’educació o la igualtat. També es destinaran recursos a la millora dels Barris, la potenciació del comerç local i de proximitat, la sostenibilitat i el coneixement de l'entorn de Lliçà de Vall.

Segons Bertran, el nou pressupost es pot resumir en dos eixos:

-Atendre les dificultats econòmiques i socials derivades de la pandèmia i que afecta a famílies i comerços locals.

-Dur a terme nous projectes per Lliçà de Vall.

Marc Rico, regidor d'Hisenda va ser l'encarregat d'exposar els detalls del nou pressupost. I ho va fer agrupant les propostes en tres grans àrees: àrea de les persones, àrea de territori i medi ambient i àrea de comerç i promoció econòmica.

En l’àrea de les persones, destaca la posada en funcionament del nou servei per a la infància (0 a 6 anys), l’increment de les ajudes de benestar social i el nou servei d’àpats a domicili per a la gent gran, l’skate park per l’equipament de joventut del Kaliu i la Radio Kaliu, la instal·lació de càmeres de seguretat ciutadana i la substitució de la gespa del camp de futbol. A aquests projectes, s’incorporà el nou Casal Social aprovat a finals de l’any 2020.

De l’àrea de territori, s’incorporen les inversions per a la millora de barris (asfaltat, voreres, reducció de barreres arquitectòniques, xarxa d’aigua i enllumenat), l’arranjament del camí del Turó, la posada en funcionament de nous serveis de manteniment de les zones verdes i la neteja d’equipaments, el disseny de rutes pel medi natural i històric del poble, la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l’edifici de l’ajuntament i la bonificació per a la instal·lació d’aquestes en habitatges particulars. Així mateix, en el pressupost també es contemplen partides per desenvolupar projectes i estudis com ara el bus urbà, la plaça de la vila, els jardins de Can Coll, l’equipament de Can Prat o la continuació dels treballs del POUM.

Finalment, a l’àrea de promoció econòmica, destaca la reforma de la seu municipal per al trasllat del Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes i l’aprovació de les ajudes per a comerços i autònoms afectats econòmicament per la pandèmia.

D’altra banda, està previst el desenvolupament d’altres projectes que estan molt avançats, com ara el nou gimnàs municipal, l’obertura de Can Coll al públic o l’adquisició d’un nou pis d’emergència social.

Per altra banda el Ple també va aprovar altres mocions, entre les quals destaquem:

- Implantació del servei de radio municipal per iniciativa d'un grup de joves del poble.

- Aprovació de les bases d'ajudes de Benestar Social.

- Moció per demanar l'indult d'en Pablo Hasél i la llibertat d’expressió.

 

Darrera actualització: 24.02.2021 | 12:26