1a Jornada: "L'Eduació en Medi Obert amb adolescents i joves"

Dimarts, 29 de maig de 2018 a les 15:00

El passat dilluns 28 de maig, van venir a l'equipament del Servei de Joventut al voltant d'uns 120 professionals i persones interessades en participar de la Primera Jornada sobre Medi obert amb adolescents i joves que es va realitzar des de l’Ajuntament de Lliçà de Vall vinculat al Departament de Joventut.

Aquesta jornada ha estat subvenciona pel projecte europeu Erasmus+ PPP, on s’ha estat treballant per a que els joves del municipi realitzin activitats d’impacte i transformació comunitària.

Els educadors en Medi Obert o educadors de Carrer han estat l’eix fonamental de la jornada. Tenint com a clau la visió del servei d’adaptar-se a les necessitats dels i les joves per tal de que puguin desenvolupar-se d’una manera òptima.

La jornada va començar amb una presentació i benvinguda per part de la, Regidora de Joventut, Núria Casademunt on en un escenari que representava el carrer va a contextualitzar la diada.

La participació de l’Elena Aycart Educadora de carrer del programa de Irún y de la professora de la UB Asun Llena van tenir un diàleg sobre la necessitat de treballar plegats per poder desenvolupar accions transformadores en el comunitat. Des del públic un conjunt de joves del municipi van estan escolant de manera crítica tota la intervenció per tal de poder apostar la seva visió al diàleg establert.

En una segona part, es va fer una taula de debat sobre la perspectiva comunitària des de diferents visions com són els educadors de  medi obert (Llibertat León de l’Ajuntament de Lleida), el treball comunitari (Marta Ballester doctora en treball comunitari) , visió política (Núria Casademunt regidora de joventut de l’ajuntament de Lliçà de Vall) i un jove (Marc Brunes), on el jove va exposar la seva visió i la necessitat de treballar de manera conjunta amb tots els elements del municipi apostant per aquesta metodologia per que els i les joves siguin més participatius.

En una tercera part,  Es va convidar a 4 projectes per a que presentessin les seves experiències des de projecte d’impacte comunitari (PPP Project Erasmus+ -Ajuntament de  Lliçà de Vall), la metodologia d’acompanyament (districte jove. Ajuntament de Terrassa), el treball d’acompanyament des de la motivació (Cal·lestesia. Ajuntament de Palafrugell) i l’acompanyament des de el voluntariat ( Raval Nord-Sud. Ajuntament de Barcelona)

Per concloure, l’ alcalde D. Xavier Serrate va tancar la diada explicant la importància que té l’acompanyar als i les joves des de la proximitat i l’autenticitat per tal de que es puguin engegar processos de transformació social i comunitària. Tan mateix va a donar les gràcies a totes les assistents ressaltant la pluralitat de perfils professionals que van participar i representants de departaments municipals d’educació i cultura .

Cal destacar la participació per part de diferents referents polítics i entitats de Lliçà de Vall com són l’Associació de Comerciants de lliçà de Vall i l’Esplai GEP així com la col·laboració d’altres departaments municipals com són Brigada, Comunicació, Informàtica, i sobre tot de joves que han participat de manera activa com la Neus Ros, la Laia Campanà, el Marc Brunés, la Carla Cherta i el Victor Torres entre altres.

Esperem que aquesta jornada sigui la primera de moltes on puguem reflexionar, aprendre i desenvolupar noves formes de fer i percebre la realitat per tal de que els i les joves es puguin desenvolupar-se a través del seu talent.

Darrera actualització: 29.05.2018 | 15:43